Üst bar özel içeriği

Adana’da Aile Psikologu Hizmetini Kimler Veriyor?

Aile Psikologu’mu Arıyorsunuz?

Adana Aile Psikoloğu Nedir? Adana’da Aile Psikoloğu Kimdir?

Adana Aile Psikoloğu; Aile Danışmanlığı ve Aile Psikologu Sorunlarının üstesinden gelmesinde yardım etmek için ailenin güçlerini ve sağlamlığını arttırmayı amaçlayan, bireye ve bireyin sosyal destek ağlarına yönelik bir terapi yaklaşımıdır ve Aile Psikoloğu: Psikoloji, sosyoloji, Psikolojik Danışman ve Rehberlik, Sosyal hizmetler, Tıp ve Hemşirelik Bölümlerinden mezun en az 450 saat, Üniversiteden Aile Psikoloğu (Danışmanı) Eğitimini almış kişiler ve İlgili lisans bölümlerinden mezun olup aile psikolojisi alanında yüksek lisans yapmış kişilerdir.

 

Adana’da Özel Kariyer Aile Danışma Merkezinde Aile Danışmanı olarak çalışan personellere baktığımız zaman ;

Adana’da Merkezimizde Görev Yapan Aile Psikologları

Uzman Aile Psikologu Hatice Arslan,

Uzman Psikolojik Danışman Şengül İnan Gülpınar,

Uzman Psikolojik Danışman Murat İDİN,

Uzman Aile Danışmanı Halil ÖZGEN,

Uzman Aile Danışmanı Derya SEYDİOĞLU,

Uzman Psikolojik Danışman Şengül İNAN GÜLPINAR,

Psikolog Aile Danışmanı Seçil ÇEVİK,

Psikolog Aile Danışmanı Ali KARAÖMERLİOĞLU

Yukarıda isim ve ünvanları yazılı olan Aile Danışmanları Adana ‘da aile danışmanlığı, evlilik terapisi, çift terapisi, çocuk terapisi, ergen terapisi ve bireysel terapi alanlarında hizmet vermektedirler. yukarıda isimleri yazılı olan hocaların üstüne tıkladığınız zaman hocanın kendisini tanıtan sayfaya yönlendirileceksiniz. Yönlendirildiğiniz sayfadan hocaların CV tanıtımlarını izleyip size en uygun Aile Psikologunu seçiniz.

Aile Danışmanlığı ailenin işleyiş biçimini, aile üyelerinin birbirleriyle ilişkisini ve iletişimini ele alır. Bu terapi biçimi sistemik kurama dayanır, yani parçaları tek başına düşünmeden aralarındaki etkileşimi ele alır ve bütünü görmeyi amaçlar. Sorunun nedeni tek tek aile bireylerine atfedilmez. Yaşanan sorunu başlatan nedenin sorgulanmasının bir yararı yoktur. Nedeni ne olursa olsun ortaya çıkan bir davranış, diğerinin davranışları ile sürdürülür, yani karşılıklı olarak birbirini etkileme vardır. Bireysel terapide müdahale bireyin duygu ve düşüncelerine yapılırken, aile psikoloğunda müdahale ilişkilere yapılır. Söz konusu problemin oluşumunda, devam etmesinde ya da çözümünde her bir aile üyesinin rolü anlaşılmaya çalışılır. Aile sistemlerinde değişiklik yaparak sorunlara çözüm üretmeye çalışır.

Sağlıklı aile, yoluna çıkan her türlü soruna karşın büyümeye ve gelişmeye devam eden ailedir. Bu aileler işlevlerini yerine getirebilen ailelerdir. Sağlıksız işlev gösteren ailelerde; rollerin birbirine karışması, ailedeki hiyerarşinin bozulması, çatışma yönetiminde yetersizlik, problem çözme becerilerinin azlığı, iletişimde birbirine karışık mesajlar verme gibi özellikler görülür. Aile sisteminde bu tür problemler olduğunda bu durum kaçınılmaz olarak ruhsal sağlıkla ilgili problemleri de beraberinde getirmektedir. Aile bireylerinden birinde ortaya çıkan belirti aslında aile sistemindeki bu sorunlardan kaynaklanmaktadır. Ailedeki bireylerin bireyselleşme veya ilişkilerdeki içiçe geçme düzeyi, ailenin esnek ya da katı olan yapısı, aile üyelerinin rollerinin net olup olmaması gibi özellikler ailenin sağlıklı ya da sağlıksız işleyişini etkileyebilmektedir.

Aile Psikoloğu ailelerin daha yeterli ve tatmin edici bir evlilik, aile ortamına ve sosyal uyuma sahip olmaları amacıyla terapi etme konusunda en az 450 saat eğitim almış aile danışmanlarıdır.

Neden Aile Psikoloğu?

Birçok çift ya da aile terapiye geldiğinde ilişkiden ya da terapiden ne beklediğini ifade etmekte güçlük çeker. Genellikle terapiye başvurmalarındaki temel neden olarak hayal kırıklıklarını tarif ederler. Beklentileri konuşulduğunda çoğunlukla ruh ikizi arayışı, koşulsuz sevgi ve destek gibi genel evlilik beklentilerinden bahsedilir. Görünürdeki bu beklentilerin ne kadar gerçekçi olduğu ve altta yatan temel sorunun ne olduğu terapide anlaşılmaya çalışılır. Bunun yerine daha gerçekçi hedefler koymalarına ve tarafların kendilerine düşen sorumluluğu almalarına yardımcı olunur.

Yine bir çift için yeni doğmuş bir bebek ya da daha büyük bir çocukla ebeveynlik rolüne geçmek yıpratıcı bir deneyimdir. Böylesi ebeveynler terapiye geldiklerinde çaresiz şekilde, hayatı sürdürmenin temelleri ile ilgilenirler. Çiftin ebeveynliğe geçişte hissettiği baskı ve gerilimler bir çok şeyi beraberinde getirir, kendilerine ait zamanın kalmaması, maddi sorunlar, ebeveyn olmakla ilgili kafa karışıklıkları gibi durumlar çiftin ilişkisinin bozulmasını besleyebilir. Çocuklarına yardım ederken ebeveynler kendi derin kırılganlıkları ile yüzleşebilirler. Aile Psikoloğu çiftlerin ebeveynliğin yaşamlarına getirdiği değişimleri kabul ederek ilişkilerinde yeni fırsatları keşfederek ebeveynlik becerilerini geliştirmelerine yardımcı olur.

Hangi durumda aile danışmanına & psikologuna başvurulur?

  • Aile ortamında yaşanan huzursuzluk ve gerilimler
  • Çocuk, anne-baba ilişkisindeki problemler
  • Çocuk ya da ergende görülen uyum sorunları ve davranış değişiklikleri
  • Alkol- madde kullanımı
  • Depresyon
  • Boşanma veya ayrılma
  • Uyum sorunları
  • Cinsel sorunlar
  • Aile üyelerinden birindeki önemli bir sağlık sorunu
  • Aile içinde şiddetin varlığı

Bazen çeşitli yaşam olayları aile yaşantısını etkileyebilir; yeni bir çocuk, ekonomik krizler, bir aile üyesinin evden ayrılması gibi değişimlere uyum sağlamakta zorlanan aileler de aile ya da evlilik Psikoloğuna başvurabilirler.

Aile Psikoloğunda kullanılan teknikler nelerdir?

Bu terapide kullanılan teknikler çeşitlilik göstermektedir. Dünyada şu ana kadar ailelerle çalışmak üzere bir çok yaklaşım geliştirilmiş olup birkaç tanesi en sık olarak kullanılmakta olup, Psikoloğun nasıl bir formasyonda eğitim aldığıyla yakından ilgilidir. Ancak hangi teknikler kullanılırsa kullanılsın ailelerle, çiftlerle çalışmanın temel ilkeleri her durumda aynıdır. Önemli olan teknikten öte aile ile terapist arasındaki ilişkinin niteliğidir.

Aile Psikoloğunun özellikleri nelerdir?

Mesleki yasa ve etik prensipler doğrultusunda çalışır ve güvene dayalı bir ilişki kurar. Danışanların paylaşımlarını gizli tutar, terapide taraf tutmaz, ailenin bütün bireyleriyle iyi bir ilişki kurar. Kendi sınırlarını bilir ve gerektiğinde başka uzmanlara yönlendirir. Danışanların bireysel değerlerine saygı gösterir ve bu doğrultuda çözümler üretmelerine yardımcı olur. Toplumun her kesimindeki bireylerle çalışabilir, ırk, cinsiyet, din, ulusal kimlik ve cinsel tercihlere göre ayırmaz. Aile Psikoloğu, danışanların kendi kararlarını alabilme hakkına saygı gösterir ve danışanın alacağı kararların sonuçlarını kavramasına yardımcı olur.

Aile Psikologu Hizmeti İçin Nereden Randevu Alabilirim?

 

Çalışma, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Özel ADANA Aile Danışma Merkezi – Aile Danışmanlığı Merkezi – Psikolojik Danışmanlık Merkezi olup, Türkiye’de 14 ilde şubesi ile hizmet vermektedir.

Adana’da Randevu almak için lütfen arayınız. 0322 234 9 234 ve 0544 204 61 82

 

Kurumumuzda 13 Aile Danışmanı/Psikolog/Psikolojik Danışman Çalışmaktadır.

Hemen Randevu Al

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sayfa başına kaydırma butonu.
× Hemen Randevu Al!